Donatie van 1.000 euro aan De Zonnebloem Eibergen en Rekken

2021 was een bewogen jaar met het coronavirus. Maar ook een jaar waarin mensen massaal naar buiten kwamen. Om het buitenleven van eenieder een positieve draai te geven, heeft  agrarische natuurvereniging VAN Berkel & Slinge voor het eerst en vooral rond Eibergen en Rekken een zonnebloemlint ingezaaid. Met als doel ‘boeren en burgers’ met elkaar te verbinden. Maar ook om de biodiversiteit een boost te geven.

De VAN kijkt terug op een zeer positief ontvangen zonnebloemlint. Iedereen was enthousiast, de agrariërs die de grond beschikbaar stelden, de bewoners in het gebied en ook de vakantiegangers die hier van de rust kwamen genieten.

De VAN wist een zonnebloemlint van 6 kilometer te realiseren, waarmee het doel van 5 kilometer ruim werd gehaald. Met dank aan de deelnemende agrariërs, sponsoren en vrijwilligers die bij het project betrokken waren.

Bij aanvang van het project werd direct gekozen voor de koppeling aan een goed doel. Dit werden de afdelingen Eibergen en Rekken van Vereniging De Zonnebloem.

Donderdag 2 december konden de projectleiders van het zonnebloemlint, Bennie Harbers en Gerben Kemink, de cheques namens VAN Berkel & Slinge uitreiken aan de voorzitters van deze afdelingen van De Zonnebloem: Brechtje Haverkate en Frieda van Enk ontvingen elk een cheque met het mooie bedrag van 500 euro en gaven enthousiast aan hiermee wel raad te weten voor het organiseren van hun activiteiten.

Ook in 2022 wil VAN Berkel & Slinge weer een zonnebloemlint realiseren, dan 15 kilometer in  Berkelland. Hiervoor zoeken de projectleden nu al sponsoren en ook agrariërs waar zij langs de akkers het lint mogen inzaaien. Denkt u nu, aan dit mooie project wil ik komend jaar graag deelnemen? Bezoek dan www.zonnebloemlint-berkelland.nl 

 

Donatie-VAN-aan-Zonnebloem-Eibergen-Rekken

Dit bericht heeft u ook in diverse kranten kunnen lezen o.a. in Achterhoeknieuws en Naober Magazine.

Bedankt

Bedankt voor je inschrijving voor de Nieuwsbrief.