Ook in 2023 maakten we in Berkelland weer een zonnebloemlint. De 3e alweer. En dit keer ruim 16 km!

Help weer mee voor de volgende editie. We zijn blij met elke meter!

In 2021 vonden we het eerste zonnebloemlint in Berkelland met ruim 6 km al heel geslaagd. In 2022 konden we dit al verdubbelen tot 12 km! En dit jaar hebben we voor de 3e editie ruim 16 km ingezaaid!

Biodiversiteit en GLB

Voor boer en burger is zo’n mooi zonnebloemlint al een genot, het is ook een feest voor hommels en bijen en de biodiversiteit. Ook bij een (te) warme zomer, als de bloemen al snel zijn uitgebloeid, zijn de insecten en vogels er nog altijd dol op.

Voor 2023 gebruikten we een nieuw zaadmengsel, bestaand uit boekweit, mosterd, phacelia en zonnebloemen. Dit om aan de vraag van agrariërs te voldoen, of het lint ook meegeteld kan worden voor de GLB. Met dit mengsel vergroten we bovendien de biodiversiteit in het zonnebloemlint. Dit nieuwe mengsel is breedwerpig gezaaid, waardoor niet gewenste kruiden ook minder kans krijgen om zich te ontwikkelen.

Koppeling aan goed doel

Vanaf het begin wilden we in Berkelland het zonnebloemlint aan een goed doel koppelen. In 2021 waren dat de afdelingen Rekken en Eibergen van De Zonnebloem. Zij ontvingen samen 1.000 euro. In 2022 waren de voedselbanken in Berkelland ons goede doel. De opbrengst hiervoor was 2.500 euro.

Met de vermeerdering van het aantal kilometers kunnen we ook de bijdrage aan ons goede doel verdubbelen.

Met dank aan:
– de boeren die hiervoor afzien van hun compensatie voor het plaatsen van zonnebloemen.
– de vrijwilligers die de agrariërs bezoeken en zorgen voor het inzaaien.
– de sponsors en donateurs die dit alles verder mogelijk maken
 

Help mee om het zonnebloemlint in Berkelland jaarlijks mogelijk te maken. Met 1 euro zijn we alweer een meter verder!

Voor het realiseren van het zonnebloemlint moeten we elk jaar opnieuw op zoek naar sponsoren en donaties.

Maak daarom je meter of meters over ten name van VAN Berkel en Slinge op NL90RABO0113691165 o.v.v. zonnebloemlint Berkelland 2023. Of doneer via ons gezamenlijke initiatief in de Achterhoek, waar wij ook ons deel van krijgen.

We zijn echt met elke meter geholpen. Alvast heel erg bedankt!

Sponsor worden?

Wil je als bedrijf ons initiatief sponsoren? Dat zou natuurlijk geweldig zijn. Dan kunnen we je donatie rechtstreeks aan ons initiatief in Berkelland koppelen. Neem voor je sponsoring in 2023 contact op met Bennie Harbers, telefoon 06-81549982.

Mooi toch, nu al voor het 3e jaar een  zonnebloemlint in Berkelland!

Geïnteresseerd in sponsoring? Of als agrariër? Neem contact op met Bennie Harbers: 06-81549982.

Een donatiebedrag overmaken? Dan graag naar VAN Berkel en Slinge op NL90RABO0113691165 o.v.v. zonnebloemlint en het jaartal.

Alvast bedankt!

Met dank aan onze sponsors voor het Zonnebloemlint in Berkelland::

sponsoren-zonnebloemlint-in-berkelland-2022
 
 
 
 

Elk jaar zoeken we weer naar sponsoren en  agrariërs waar wij langs de akkers het lint mogen inzaaien. Denk je nu, aan dit mooie project wil ik komend jaar graag deelnemen? neem dan nu alvast contact op met Gerben Kemink of Bennie Harbers.

Bedankt

Bedankt voor je inschrijving voor de Nieuwsbrief.