Jaarlijkse excursie op donderdag 5 juli 2018

De jaarlijkse excursie van de Van Berkel & Slinge heeft dit jaar onder prachtige weersomstandigheden plaats gevonden op donderdag 5 juli 2018.

Er waren ruim 30 deelnemers aan deze excursie. ’s Morgens zijn we begonnen met koffie in de oude hooiberg op het rustpunt van de fam. Rietman. Een prachtige lokatie.

Na de enthousiaste inleiding van Bert Wagenvoort zijn wij naar zijn biologisch bedrijf geweest en hebben daar een mooie rondleiding met tekst en uitleg over allerhande bedrijfszaken gehad van Bert, over zijn wijze van het biologisch boeren op dit bedrijf en over de inpassing  van de houtwallen ed.  Het pachtbedrijf en woning valt onder het kasteel Hackfort wat eigendom is van Natuurmonumenten.

De voortreffelijke lunch hebben wij weer genoten van en bij Rietman.
Na de lunch heeft Rietman vertelt over zijn vleesvee bedrijf (niet biologisch), wat ook bij het kasteel Hackfort hoort.

Leon Klein-Tank projectleider van het waterschap heeft ’s middags tijdens een wandeling over de percelen van Rietman  door het retentie gebied van het waterschap e.e.a. vertelt over de werking van de retentiebekkens en de aanpassingen ervan.  Hierbij kwam ook het verplaatsen van het bedrijf Pardijs aan de orde. Ook heeft Leon verteld over de vispassages bij de stuwen en bij de watermolen van Hackfort. Verder hebben wij van Hans Bierman van het waterschap tekst en uitleg gehad over de werking van de stuwen  in en bij het Groene Kanaal. Onderweg liepen wij nog tegen een dassenburcht aan en was te zien hoeveel schade dassen aan kunnen richten.

Ook de bij de watermolen van het kasteel Hackfort hebben wij nog een vispassage gezien en hoe daar de stuw is gerenoveerd.

Wij hebben, na veel indrukken te hebben opgedaan bij deze mooie excursie, rond 16.00 uur afgesloten met een drankje bij Rietman.

Klik op een foto voor vergroting

Bedankt

Bedankt voor je inschrijving voor de Nieuwsbrief.