1 juli 2023: Onze jaarlijkse excursie, ook voor niet-leden.

Naar ‘Aaltense Goor en Zwarte Veen’, Suzie’s Farm en Zonvarken boerderij.

Voor onze jaarlijkse excursie gaan we op zaterdag 1 juli naar drie interessante locaties die zijn gelinkt aan agrarische natuur.

1. Natuurgebied Aaltense Goor en Zwarte Veen

9.30 uur. De ontvangst met koffie, thee en wat lekkers is dit keer buiten. We ontvangen je graag in de kruising van de Wolboomweg met de Schapendijk in Aalten. Hier is voldoende ruimte om te parkeren.

Hierna krijgen we een rondleiding in het nieuwe natuurgebied ‘Aaltense Goor en Zwarte Veen’. Trek dus goede schoenen aan. Neem ook gerust een vissersstoeltje mee als je dat fijn vindt.

Voor dit gebied werkt Staatsbosbeheer samen met LTO Oost-Achterhoek, de gemeenten, de provincie, Waterschap Rijn en IJssel, bewoners en belangenorganisaties op het gebied van natuur en milieu.

Gerard Horst geeft ons namens het waterschap informatie over het beheer van het water, Rien Heutinck van Staatsbosbeheer vertelt ons meer over dit unieke landschap.

2. Lunch bij Suzie’s Farm

12.30 uur. Lunch bij Suzie’s Farm (Lohuisweg 5, Aalten)

Met ingrediënten van de eigen boerderij. Dit familiebedrijf wordt mede gerund door Suzanne Ruesink, bekend van het Lagerhuis en Onze Boerderij. Transparantie van grond tot mond staat in hun bedrijf centraal.

3. Zonvarken boerderij

14.00 uur. Bezoek aan Zonvarken boerderij (Welskerveen 5a, De Heurne)

We bezoeken deze varkenshouderij met, zoals zij zeggen: ‘een goed verhaal voor varkens, boeren, buren en consumenten’. Met aandacht voor biodiversiteit en omgeving. Rob Nieuwenhuis, een van de initiatiefnemers, vertelt ons meer over hun nieuwe manier van varkens houden.

16.00 uur: Afsluiting met de mogelijkheid om nog even na te praten.

Graag tot ziens op 1 juli, het belooft een mooie excursie te worden!

Kosten en deelname

Kosten voor deelname zijn inclusief koffie, thee én lunch bij Suzie’s Farm: € 15,00 voor leden en € 20,00 voor niet-leden.

Deelnemen kan door een mail te sturen naar info@vanberkelenslinge.nl én daarbij al het bedrag voor deelname over te maken naar NL90 RABO 0113 6911 65

Er is een maximum voor het aantal deelnemers. Wil je meer informatie over deze dag? Neem dan contact op met Jan Willemink, 06-40 88 29 84

 

Bedankt

Bedankt voor je inschrijving voor de Nieuwsbrief.