Zonnebloemlint 2023: In Berkelland nu al 16 km!

Ook in 2023 realiseren we in Berkelland weer een zonnebloemlint.
 
In 2021 vonden we het eerste zonnebloemlint in Berkelland met ruim 6 km al heel geslaagd. In 2022 konden we dit al verdubbelen tot 12 km, en haalden we daarbij zelfs de landelijke pers en tv. Voor deze derde keer hebben we nu alweer 16 km ingezaaid. Grote kans dat we dit blijven doen!
 
Dit jaar voegden we een nieuw zaadmengsel toe, met boekweit, mosterd en phacelia. Dit om aan de vraag van de deelnemende agrariërs te voldoen, zodat het lint ook meegeteld kan worden voor de GLB. Met dit mengsel vergroten we bovendien de biodiversiteit in het zonnebloemlint. En door ‘breedwerpig’ te zaaien krijgen de niet gewenste kruiden nu ook minder kans om zich te ontwikkelen. We willen ons lint natuurlijk ook steeds verder verbeteren als dat kan.
 
Voor boer en burger is zo’n mooi zonnebloemlint al een genot, het is een nog groter feest voor vlinders, hommels, bijen en de biodiversiteit. Ook bij (te) warm weer, als de bloemen al sneller gaan hangen of zijn uitgebloeid, zijn de insecten en vogels er nog altijd heel blij mee.
 
Het is nog maar heel even wachten en dan staat alles weer in volle bloei. We hopen dat iedereen van dit zonnebloemlint weer volop zal genieten!

 

Bedankt

Bedankt voor je inschrijving voor de Nieuwsbrief.